THE MOST POPULAR FOOD







If you're visiting Mexico, look out for these traditional dishes to get a real taste of the country's cuisine. Here's our pick of the top 10 must-try meals.

1.Chilaquiles




This popular traditional breakfast dish features lightly fried corn tortillas cut into quarters and topped with green or red salsa (the red is slightly spicier). Scrambled or fried eggs and pulled chicken are usually added on top, as well as cheese and cream. Chilaquiles are often served with a healthy dose of frijoles (refried beans).

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 2. Pozole


According to anthropologists, this pre-Hispanic soup was once used as part of ritual sacrifices. These days chicken, pork and vegetarian pozole versions are readily available in more everyday surroundings. Made from hominy corn with plenty of herbs and spices, the dish is traditionally stewed for hours, often overnight. Once it's ready to serve, lettuce, radish, onion, lime and chilli are sprinkled on top.

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3. Tacos al pastor

This historic dish is one of the most popular varieties of tacos, with origins dating back to the 1920s and 30s and the arrival of Lebanese and Syrian immigrants to Mexico. To create tacos al pastor (meaning ‘in the style of the shepherd’), thin strips of pork are sliced off a spit, placed on a corn tortilla and served with onions, coriander leaves and pineapple.


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4.Tostadas

What should you do with stale tortillas? Why, fry them of course! Literally meaning toasted, tostadas are a simple but delicious dish involving corn tortillas fried in boiling oil until they become crunchy and golden. These are then served alone or piled high with any number of garnishes. Popular toppings include frijoles (refried beans), cheese, cooked meat, seafood and ceviche.

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5.Elotes

You’ll find someone selling elote, the Mexican name for corn on the cob, on nearly every city street corner in Mexico. The corn is traditionally boiled and served either on a stick (to be eaten like an ice cream) or in cups, the kernels having been cut off the cob. Salt, chilli powder, lime, butter, cheese, mayonnaise and sour cream are then added in abundance.


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6.Enchiladas

Enchiladas date back to Mayan times, when people in the Valley of Mexico would eat corn tortillas wrapped around small fish. These days both corn and flour tortillas are used and are filled with meat, cheese, seafood, beans, vegetables or all of the above. The stuffed tortillas are then covered in a chilli sauce, making for a perfect Mexican breakfast.

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Comentarios

  1. Me gustó mucho esta sección
    Agregaron una descripción pequeña de cada platillo, la foto y un rompecabezas para cada uno, se esforzaron bastante.
    Las fotos están muy padres, la comida se antoja mucho jaja
    Usan mucho colores y eso hace que sea más atractivo (:
    Ojala puedan ver que toda la letra tenga la misma fuente y tamaño para que puedan resaltar por igual.

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  2. ¡Ya me dio hambre, no he comido, ayudaaa! Muy buen uso del contraste entre colores. Me gustó mucho que fomenten la comida típica mexicana mediante explicaciones muy breves, eso hace que los usuarios no se aburran al leerlo. Un plus que le dieron fue la actividad del rompecabezas, me pareció genial la idea de agregar esa actividad pues a mi parecer es divertida.

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  3. Este apartado ha sido de mis favoritos, puesto que habla de la comida mexicana ¡y es lo más delicioso que puede haber! Me gustó mucho que dieran la explicación de los platillos y que además adjuntaran la actividad del rompecabezas, porque de esta manera no se quedan sólo con la información sino que hay un plus y eso hace que no sea aburrido. ¡Está muy lindo, chicas!

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  4. Tal vez agregar alguna receta aparte de la actividad sería buena idea, incluso como mexicana de vez en cuando me gusta buscar nuevas recetas de nuestros platos tradicionales. Quizás también agregar un poco de la historia del platillo y su evolución, además de la importancia que tiene el platillo según la región y saber si es difícil de encontrar en alguna fecha sería muy útil de igual manera.

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